To παράδειγμα του Δήμου Πάτρας επικαλείται ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας, αναφερόμενος στη μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών που ψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχή. 

 

«Για όσους ισχυρίζονται, τοπικές παρατάξεις και κόμματα που τις υποστηρίζουν, ότι τα δημοσιονομικά του κράτους και των δήμων δεν επιτρέπουν πολιτική που να ανακουφίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, τους πληροφορούμε

 

Νέα μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών ψηφίστηκε στη συνεδρίαση (22/01/2021) της Οικονομικής Επιτροπής ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βοηθήσει τον πατραϊκό λαό και τους επαγγελματίες που πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά από το 2014 που ανέλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πάτρας τα ανταποδοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 45%, ενώ έχουν απαλλαχθεί από τα δημοτικά τέλη δώδεκα ευπαθείς ομάδες και το τελευταίο διάστημα της πανδημίας οι επαγγελματίες των οποίων οι επιχειρήσεις είναι κλειστές λόγω της πανδημίας. 

 

Με φιλολαϊκή διαχείριση που έχει κάνει ως διοίκηση του Δήμου η Δημοτική Αρχή Πάτρας, μείωσε τα ανταποδοτικά τέλη από 1,95 που ήταν ο συντελεστής (με τον οποίο πολλαπλασιάζονται τα τετραγωνικά του σπιτιού για τον υπολογισμό των ανταποδοτικών) όταν παρέλαβε το Δήμο, σε 1,08 για το 2021.

 

Με τέτοια πολιτική ο Πατρινός λαός πληρώνει τις υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού με συντελεστή 1,08, ενώ ο Καβαλιώτικος λαός με συντελεστή 1,97, ο οποίος με τις «μειώσεις» που αποφάσισε η διοίκηση του δήμου μας θα γίνει 1,87» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΧρήστοςΠοτόλιας.