Στην Καβάλα μεταφέρεται, από την Αλεξανδρούπολη, η έδρα του γραφείου ασύλου μεταναστών. Συνολικά θα απασχοληθούν πάνω από 20 άτομα. 

 

Ξεκάθαρος σχετικά με τη στέγαση του Γραφείου Ασύλου προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα ήταν ο Θόδωρος Μουριάδης, τονίζοντας ότι δεν θα έρθουν άλλοι πρόσφυγες στην Καβάλα.  

 

«Το γραφείο μεταφέρεται στην Καβάλα, είναι για να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες για να μην υπάρχει άσκοπη μετακίνηση στην περιοχή μας και την Θράκη. Ενισχύεται με 21 άτομα κυρίως νομικοί. Δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει νέο προσωπικό ή θα μετακινηθεί από Αλεξανδρούπολη», είπε ο δήμαρχο Καβάλας. 

 

Σε ό,τι αφορά τις φήμες που θέλουν νέους πρόσφυγες και μετανάστες στο «Ασημακοπούλου» ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι κάποιοι το διαδίδουν έντονα.

 

«Κάποιοι μιλούν για μυστικές συμφωνίες και ότι να έρθουν εδώ 605 επιπλέον κρεβάτια. Σε όλη την Ελλάδα δήμαρχοι και τοπικές κοινωνίες αντιδρούν όταν πρόκειται να πάνε πρόσφυγες ειδικά στην Θράκη που υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορούν να το μεγιστοποιούν», είπε. 

 

Η στέγαση του Γραφείου Ασύλου στο «Ασημακοπούλου» έχει σκοπό να αποφευχθούν οι μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Καβάλα και την Δράμα στην Αλεξανδρούπολη. 

 

Η δεσμεύσεις των υπουργών για την δομή στην Καβάλα

 

Τους προηγούμενους μήνες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι η δομή φιλοξενίας στην Καβάλα θα αδειάσει. 

 

«Η δομή δεν άδειασε, καθώς φιλοξενεί 900 άτομα αντί 600 και ο αρμόδιος υπουργός το αναγνωρίζει, ότι δηλαδή η Καβάλα πήρε περισσότερους από όσους της αναλογεί. Το «Ασημακοπούλου» πρέπει να αδειάσει για να μπει στο Σχέδιο Πόλης, αλλιώς θα προσφύγουμε νομικά, μόλις τελειώσει το Κτηματολόγιο. Το αναγνωρίζει και ο κ. Μηταράκης»  επεσήμανε ο Θόδωρος Μουριάδης.