Αύξηση θανάτων σημειώθηκε στα δημοτικά κοιμητήρια Καβάλας το 2020 και ρόλο πιθανόν να έπαιξε και η πανδημία του κορωνοϊού. 

 

«Στα δημοτικά κοιμητήρια Καβάλας το 2020 είχαμε μία αύξηση θανάτων 10% από το 2019. Το δικό μου γραφείο ανέλαβε περίπου στα 20 περιστατικά με covid19» είπε στο KavalaNews.GR ο εργολάβος κηδειών, Κωνσταντίνος Κάρκαλης.

 

Σχετικά με την φήμη ότι τα έξοδα της κηδείας ενός ανθρώπου ο οποίος κατέληξε με κορωνοϊό τα αναλαμβάνει το κράτος ο κ. Κάρκαλης τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει: 

 

 «Οι συγγενείς καλύπτουν τα έξοδα και ό,τι πάρουν ως βοήθεια από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Το κράτος δεν αναλαμβάνει να πληρώσει κάτι σε θανάτους που οφείλονται σε κορωνοϊό».

 

Σχετικά με την τέλεση των κηδειών όπως σημειώνει πως: «Εκτελούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά γράμμα με στολές, μάσκες, γάντια προστασίας και οι σοροί ενταφιάζονται σε κλειστά φέρετρα, σφραγισμένα με ειδικό νάυλον. Οι συγγενείς δεν βλέπουν τον αγαπημένο τους καθόλου».

 

Ενώ όπως σημείωσε ο κ. Κάρκαλης οι τιμές στα αναλώσιμα υλικά (γάντια, ειδικές στολές κλπ) την περίοδο της πανδημίας αυξήθηκαν