Ως ενεργό μέλος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου και σημειώνει:

 

«Πρόκειται για στρατηγικές κινήσεις του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες, αποφάσισε να ανανεώσει το κυβερνητικού σχήμα. 

 

Σε γενικές γραμμές, η σύνθεση των περισσότερων Υπουργείων όπως διαμορφώθηκε φανερώνει την επιβεβαίωση του έργου που προσέφεραν εν μέσω κρίσεων και προκλήσεων για τη χώρα μας και για όλους μας. Η παραμονή του καβαλιώτη Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Άμυνας δείχνει από μόνη της πολλά.

 

Η στρατηγική μετακίνηση του πολύ παραγωγικού πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει διαφορετικό αέρα στη κεντρική πολιτική σκηνή και στην οργάνωση του Κράτους λόγω της πολυσχιδούς εμπειρίας του. Παράλληλα, η τοποθέτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει μια διαφορετική οπτική στα προβλήματα των πολύπαθων αγροτών της επαρχίας, συνεχίζοντας το πολύ αποτελεσματικό έργο του προκατόχου του. Επίσης, είμαι σίγουρος πως ο κ. Κώστας Σκρέκας θα ανταπεξέλθει στο πολύ απαιτητικό ρόλο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνεχίζοντας και αυτός το πολύ παραγωγικό έργο του προκατόχου του.

 

Ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, θεωρώ πως η προσθήκη του κ. Άγγελου Συρίγου και της κ. Ζέτας Μακρή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλευρό της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως θα συνεισφέρει την εμπεριστατωμένη άποψή τους στην ανώτατη εκπαίδευση και στην Α’βάθμια, Β’βάθμια Εκπαίδευση και Ειδικής Αγωγή αντίστοιχα. Επίσης, εκπροσωπώντας τη Π.Ε. Καβάλας, πιστεύω πως η τοποθέτηση του πειραιώτη κ. Γεώργιου Κατσαφάδου στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής θα συνδυαστεί αρμονικά με την εμπειρία του νησιώτη νυν Υπουργού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

 

Επιβεβαιώνεται η συνέχεια και συνέπεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οργάνωση της Κυβέρνησης, η οποία καλείται και το 2021 να συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων, οδηγώντας τους με ασφάλεια και σταθερότητα εκτός των κρίσεων, υγειονομικών και γεωπολιτικών.

 

Ως Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω με την ίδια ζέση και αμείωτο ενδιαφέρον να εκπροσωπώ τα συμφέροντα των συμπολιτών μου. Σας ευχαριστώ άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη σας. Καλή Χρονιά με υγεία σε όλες και όλους.»

δελτίο Τύπου