Ήπιος θα είναι οκαιρόςμέχρι την ημέρα τωνΧριστουγέννων, ωστόσο η 25η Δεκεμβρίου φαίνεται πως θα είναι κομβική για την αλλαγή του.

 

Με συννεφιά, αλλά μακριά από έντονα καιρικά φαινόμενα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

 

Αλλά από τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καιρός χαλάει κι έρχονται βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις όχι μόνο στις ορεινές περιοχές.

 

Όπως επισήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Θοδωρής Κολυδάς, στις αρχές της εβδομάδας των Χριστουγέννων πέφτει λίγο η θερμοκρασία κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι αρκετά ήπιος. Η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 13 με 14 βαθμούς, ενώ κάποιες τοπικές βροχές αναμένονται σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

 

Το σκηνικό των Χριστουγέννων δεν φαίνεται να συνεχίζεται και την Πρωτοχρονιά όπως δείχνουν τα μοντέλα, με τον χειμώνα να επιστρέφει δριμύτερος, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια.

 

Γρίφος παραμένει ο καιρός ταΧριστούγεννασύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Τα προγνωστικά για τις καιρικές συνθήκες που θα προκύψουνσε δύο μέρεςθα δείξουν αν από τις 26 Δεκεμβρίου θα «μπουν» στη χώρα μας οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από την Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο της ΕΡΤ, είναι πιθανό να δούμε χιόνια τις ημέρες των γιορτών όμως αυτό δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί με βεβαιότητα.

 

Αν οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κατευθυνθούν από την Ευρώπη κατέβουν και σε εμάς, ο Σάκης Αρναούτουγλου δεν αποκλείει ακόμα και χιονοπτώσεις σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερα υψόμετρα.

 

Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2020 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 22-12-2020: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί της Δευτέρας τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι από το βράδυ της Τρίτης στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020: Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.