"Μία πρωτοφανή προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος καταβάλει Αντιπεριφερειάρχης  Καβάλας Κώστας  Αντωνιάδης, όπως προκύπτει από τις εισηγήσεις της 48ης φετινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία έχει συγκληθεί για την Πέμπτη 17/12" τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

Αναλυτικά, όσα αναφέρει:

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επιχειρεί, με απευθείας ανάθεση να δώσει 6.658 € (από τα χρήματα της Περιφέρειας, φυσικά), προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Καβάλας για την χρησιμότητα («ταυτότητα» το ονομάζει ο ίδιος) του κτιρίου της πάλαι ποτέ «Νομαρχίας Καβάλας». Νομίζουμε ότι κανείς δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα του Διοικητηρίου Καβάλας. Επίσης κανείς δεν  αμφισβητεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Διοικητηρίου κι όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν πού βρίσκεται καθώς και τις υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί.

 

Τώρα, αν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης πιστεύει πως δεν είναι γνωστό στους πολίτες της Καβάλας ότι υπάρχει το Διοικητήριο και σε τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό είναι προσωπική του γνώμη και εκτίμηση. Βέβαια γεγονός είναι ότι ο ίδιος δεν πηγαίνει και πολύ συχνά στο εκεί γραφείο του, παρά μόνο για να βγει φωτογραφίες, οπότε καλύτερα να αναρωτηθεί μήπως εκείνος προσωπικά δεν γνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και χρησιμότητας του κτιρίου.

 

Εκείνο που συμπεραίνει ο καθένας πάντως από την ενέργεια αυτή του κ. Αντωνιάδη, είναι πως αυτός συνεχώς εφευρίσκει τρόπους ώστε να μοιράσει χρήματα με απευθείας αναθέσεις. Εξάλλου πρόσφατα υπήρξε αντίδραση των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας, για την πρακτική αυτή του κ. Αντωνιάδη. Μάλιστα οι αρμόδιοι υπάλληλοι αρνήθηκαν να υπογράψουν μία απευθείας ανάθεση την οποία «διέταξε» ο συγκεκριμένος Αντιπεριφερειάρχης, φοβούμενοι μην μπλέξουν με την δικαιοσύνη,.

 

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή και ο κόσμος αντιμετωπίζει ήδη σημαντικά οικονομικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αν επιθυμεί, λοιπόν, ο κ. Αντωνιάδης ή οι υπόλοιποι Αντιπεριφερειάρχες της ΑΜΘ να «μοιράσουν» χρήματα, ας φροντίσουν με τα χρήματα αυτά να χρηματοδοτήσουν ενέργειες για την στήριξη των πολιτών και της τοπικής οικονομίας ή ας φροντίσουν να διαθέσουν χρήματα προκειμένου να ανακουφίσουν πολίτες περιοχής μας, οι οποίοι κυριολεκτικά υποφέρουν υπό την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία κι όχι να επιδιώκουν απευθείας αναθέσεις,  με μοναδικό σκοπό να δώσουν μία ακόμη κενή περιεχομένου, συνέντευξη τύπου και να βγάλουν φωτογραφίες!

 

Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν, εκτός από τους ίδιους".