Τα φαρμακεία όλης της χώρας προετοιμάζονται για να κλείνουν τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 

Επί ποδός είναι τα φαρμακεία όλης της χώρας, προκειμένου να συμβάλουν στηn επιχείρηση εμβολιασμού των πολιτών για τον κορωνοϊό. 
 

"Στα φαρμακεία θα δίνονται τα παραπεμπτικά εμβολιασμού και στη συνέχεια οι πολίτες θα πηγαίνουν στα κέντρα εμβολιασμού. Μόλις θα ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού θα έρχεται μήνυμα από τον ΕΟΔΥ στα κινητά των πολιτών, βάση της νοσηρότητας, της υγείας τους και θα λέει να πάνε το φαρμακείο ώστε να πάρουν εκτυπωμένο το ραντεβού. Το κλείνουν σε κάθε φαρμακείο για να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση. Τουλάχιστον για τον πρώτο εμβολιασμό", είπε στο KavalaNews.GR η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή

 

Επίσης τα ηλεκτρονικά ραντεβού που θα κλείνονται στα φαρμακεία έχουν στόχο να διευκολύνουν κυρίως τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο ή δεν έχουν δυνατότητα να λάβουν sms μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις.

 

Επίσης σε δεύτερο στάδιο το πιθανότερο είναι να υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης  (-70 C).
 

Η αμοιβή που έχει προσδιορισθεί αγγίζει το 1 ευρώ ανά ραντεβού, ποσό που θα καλυφθεί από τα κονδύλια της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.