Τρεις θανάτους σε μία μέρα "μετρά" το νοσοκομείο Καβάλας. Οι εισαγωγές είναι μεν λιγότερες, αλλά οι αριθμοί δεν είναι οι επιθυμητοί μετά από ένα μεγάλο διάστημα καραντίνας. 

 

"Οι εισαγωγές είναι λιγότερες, αλλά οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έρχονται είναι από ιδρύματα. Ο αριθμός δεν είναι αυτός που περιμέναμε μετά από τόσες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων. Αυτές τις μέρες παραμένουμε σταθεροί γύρω στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές covid. Περιμέναμε καλύτερη εξέλιξη. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει. Οι γιατροί μας, το προσωπικό μας, αντιμετωπίζει τους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας", λέει στο KavalaNews.GR ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης

 

Σχετικά με τους τρεις σημερινούς θανάτους, οι δύο αφορούν δύο ηλικιωμένα άτομα που κατέληξαν με κορωνοϊό, και ο ένας αφορά την εργαζόμενη διοικητική υπάλληλο του νοσοκομείου (δες ΕΔΩ). "Ήταν μία εξαιρετική γυναίκα. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει" λέει ο κ. Κλειτσιώτης.  
 

Επίσης ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας σχολίασε την αντίθεση που υπάρχει στον σχετικά χαμηλό αριθμό θετικών κρουσμάτων που βγάζουν τα τεστ του νοσοκομείου σε σχέση με τα περισσότερα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ:   
 

"Πολλοί από τους συμπολίτες μας πάνε σε ιδιωτικά εργαστήρια. Ίσως επειδή έγινε πιο φθηνό το τεστ".  

 

Σε ό,τι αφορά τις 12 κλίνες ΜΕΘ με το που αδειάζει, γεμίζει με ασθενείς από την Καβάλα ή από άλλες περιοχές.