'Υποστηρίζουμε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει την πρωτοβουλία «Κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο φέτος τα Χριστούγεννα!»" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού "Σωστή Επιλογή" για τον Δήμο Παγγαίου Δημήτρης Μπαταλογιάννης, ωστόσο επισημαίνει τα εξής: 

 

Υποστηρίζουμε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει την πρωτοβουλία την οποία πήραν από κοινού η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελευθερούπολης «Αρωγή» και το Κίνημα Εθελοντών Πολιτών Δήμου Παγγαίου «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ», για μια κοινή καμπάνια με τίτλο: «Κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο φέτος τα Χριστούγεννα!».

 

Αλλά, προκύπτουν πολλά ερωτήματα, για τον τρόπο που βλέπει η Δημοτική Αρχή το μέτωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης…

 

Η πανδημία και το μέτρο της καραντίνας, η ανεργία και τα χαμηλά εισοδήματα με τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν οι οικονομικά ασθενείς συνδημότες μας, θα έπρεπε να κινητοποιήσουν τον Δήμο Παγγαίου και ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή, ώστε να έχει ήδη προχωρήσει στη θέσπιση μέτρων για την ανακούφισή τους.

 

Το να δημοσιεύει σποτάκια στο διαδίκτυο που ουσιαστικά μέσω αυτών απευθύνεται η διοίκηση του Δήμου στην ευαισθησία των συνδημοτών, για να μαζευτούν τρόφιμα για τις γιορτές, αποτελεί ημίμετρο και μια παρωχημένη πολιτική στήριξης των οικονομικά ευάλωτων Δημοτών μας.

 

Προκαλεί επίσης εντύπωση η διακοπή χορήγησης συσσιτίου, σε όσους το έχουν ανάγκη, από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής!

 

Παράλληλα η αδιαφάνεια με την οποία η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται την κοινωνική προστασία των συνδημοτών μας, για άλλη μια φορά μας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας …κινείται σε θολά νερά!

 

Οι Άγιες Μέρες που έρχονται δεν πρέπει να αφήσουν κανένα νοικοκυριό χωρίς ισχυρή στήριξη από την πλευρά του Δήμου.

 

Απαιτούμε:

 

  • Κάθε οικονομικά αδύναμο νοικοκυριό με εισοδηματικά κριτήρια που πλησιάζουν τα Εθνικά Όρια Φτώχειας ανά μέγεθος νοικοκυριού να ενισχυθεί οικονομικά και υλικά.

 

  • Κανένα ευάλωτο οικονομικά νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό κ.λ.π. και να συνδεθούν άμεσα όσες παροχές έχουν κοπεί για οφειλές.

 

  • Να δημιουργηθεί «ο κουμπαράς του δημότη» από εισφορές τόσο του Δήμου Παγγαίου, όσο και συνδημοτών και με ξεκάθαρες διαδικασίες να ενισχύονται οικονομικά αδύναμοι μαθητές, φοιτητές και συνδημότες μας κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

  • Αύξηση προσωπικού και δαπανών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου ώστε με σωστό προγραμματισμό να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα της πανδημίας που θα πλήξουν πολλούς συνδημότες μας, ακόμη εργαζόμενους, μικρο-επαγγελματίες, συνταξιούχους, και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που θα αντιμετωπίσουν την απειλή της φτώχειας και θα βιώσουν πραγματικά προβλήματα της καθημερινής τους  επιβίωσης.

 

Η παράταξή μας, «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, έχει επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη για μια νέα πολιτική, στην κοινωνική αρωγή προς τους δημότες μας κυρίως μετά την λαίλαπα της πανδημίας και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στον τομέα αυτό οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής είναι σε λάθος στόχευση…

 

Η δική μας δέσμευση απέναντι στους Δημότες ήταν, είναι και θα είναι: κανένα νοικοκυριό χωρίς πρόσβαση σε φαγητό, στέγη, νερό, ρεύμα και εκπαίδευση.

 

Για την παράταξη

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

δελτίο Τύπου