Με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τιμά φέτος η Δράμα την Πολιούχο της Αγ. Βαρβάρα. Όλα όσα συνέβαιναν, με πανηγυρικό τρόπο, την παραμονή και ανήμερα της εορτής, φέτος δεν πραγματοποιούνται, η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας, η συμμετοχή στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, το έθιμο με τα “καραβάκια των ευχών”.

 

Σήμερα το απόγευμα, όπως γράφει το ergasia-press.gr, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο καθιερωμένος εσπερινός, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, κεκλεισμένων των θυρών, με περιορισμένους συμμετέχοντες, χωρίς πιστούς, όπως προβλέπεται από τα εν ισχύ μέτρα.

 

 

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, με ανακοίνωσή της είχε κάνει γνωστό πως “κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Πολιούχου της Δράμας Αγίας Βαρβάρας, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού” (δες ΕΔΩ).

 

 

Πραγματικά τα μέτρα ήταν δρακόντεια, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας δεν επιτρεπόταν, ενώ και περιμετρικά του Ιερού Ναού υπήρχαν αστυνομικοί.

 

Πηγή φωτογραφιών: orthodoxia.info