Η θλίψη που έφερε ο θάνατος του τελευταίου νομάρχη Καβάλας, Θόδωρου Καλλιοντζή, σε φίλους, πρώην συνεργάτες και συναδέλφους του είναι μεγάλη. Αρκετοί μάλιστα θυμούνται τις στιγμές που πέρασαν μαζί του στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

 

Μία τέτοια ήταν και η ανάρτηση της Μαίρης Δαλακούδη, η οποία συνοδεύεται με μία φωτογραφία στην οποία ήταν η ίδια μαζί με τους Μένανδρο Μαρινάκη (αριστερά), Θόδωρο Καλλιοντζή (στη μέση) και τον τότε νομάρχη Αθανάσιο Παρταλη (πρώτο από δεξιά) κατά την ορκωμοσία τους το 1992 ως νομαρχιακοί σύμβουλοι.  

 

Η κ. Δαλακούδη περιγράφει με συγκίνηση τα πρώτα βήματα στην πολιτική σκηνή: "τρεις νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και όραμα για την Καβαλά. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον εσύ Νομάρχης , εγώ αντινομάρχης και ο Μαρινάκης δήμαρχος Κεραμωτής. Πάντα είχαμε μια αγαστή συνεργασία, αλλά πάνω απ' όλα εκτίμηση και αδερφική αγάπη. Ποσό μου λείπουν εκείνα τα χρονιά Θόδωρε". 

 

Όσα έγραψε η Μαίρη Δαλακούδη: 

 

"Έτσι ξεκίνησε η πολιτική μας καριέρα αγαπημένε μου Θόδωρε !!!! Οι τρεις μαζί !!!!! Εσύ ως παλαιότερος και έμπειρος , ο Μενανδρος ο Μαρινάκης κι εγώ.. 1992 ορκιζόμαστε στον τότε Νομάρχη Αθανάσιο Παρταλη ως αιρετοί νομαρχιακοί σύμβουλοι στις επαρχίες του νομού Καβάλας ..Εσύ επαρχίας Καβάλας ,ο Μαρινάκης επαρχίας Νέστου, κι εγώ επαρχίας Παγγαιου. Βέβαια. μερικά χρόνια πριν, προηγήθηκε η συμμετοχή μας στη ΝΟΔΕ Καβάλας κι εκεί έδεσε η φιλία μας και η συνεργασία μας.

 

Ήμασταν τρεις νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και όραμα για την Καβαλά μας και τους πολίτες μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αγκυλώσεις ο ενας συμπλήρωνε τον άλλον σε ιδέες και στόχους .... αλλά πάντα όλοι μαζί ....η παρουσία μας ηταν σε καθημερινή βάση σε όλα τα δρώμενα του Νομού και όχι μόνο , σε συσκέψεις σε συνέδρια σε συνδιασκέψεις σε κάθε τι που αφορούσε την Καβάλα μας και φυσικά το κόμμα μας τη ΝΔ .

 

Αργότερα εξελιχθήκαμε .... εσύ Νομάρχης , εγω αντινομάρχης και ο Μαρινάκης δήμαρχος Κεραμωτής ...... Πάντα είχαμε μια αγαστή συνεργασία ,αλλά πάνω απ' όλα εκτίμηση και αδερφική αγάπη ο ένας για τον άλλο. Ποσό μου λείπουν εκείνα τα χρονιά Θόδωρε και ξέρω ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ !!!! Εσύ πρώτος μας εγκατέλειψες και έφυγες οριστικά .... άφησες όμως το έργο σου που για πολλά χρόνια θα θυμούνται οι μετέπειτα γενιές και θα σε ευγνωμονούν!!!!!

 

Ήσουν κάλος πολίτικος , έντιμος , εργατικός , πεισματάρης και τελειομανής !!!!! κανένας άλλος δεν άφησε το στίγμα του όπως εσύ ...... όλοι και από κάτι κάνανε (έργα) αλλά εσύ έκανες πολλά ...... και αν σε αφήνανε άλλα τόσα !!!!! Αδερφέ μου μπορώ να γράψω σελίδες αλλά καλυτέρα να σταματήσω γιατί τα δάκρυα μου λερώνουν το λάπατοπ ..... Καλό Παράδεισο να έχεις φίλε μου αγαπημένε!!!!! ..... Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια σου στην κ. Κατίνα τη μάνουλα σου ,στην Πόπη τη γυναικά σου , στα καμάρια σου τον Δημήτρη και την Κατερίνα στη αδελφή σου τη Βάσω και βέβαια σε μας τους χιλιάδες φίλους σου ,που σε αγαπήσαμε , σε πιστέψαμε και σε στηρίξαμε στην κάθε επιλογή σου !!!!!!!

 

Φωτογραφία: Μαίρη Διούδη