Τα πυρά της προς τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, για την στάση του απέναντι στους υγειονομικούς, εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη. 

 

Αναλυτικά:

 

«Τη στιγμή που οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα ζητούν προσλήψεις, ικανές να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση, αύξηση των κλινών ΜΕΘ και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο Μακάριος Λαζαρίδης, πιστός στο δόγμα της αλαζονείας και της αυταρέσκειας, προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τους υγειονομικούς για ανευθυνότητα «την ώρα που ως κοινωνία δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας»!

 

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Λαζαρίδη ότι οι άνθρωποι οι οποίοι βγάζουν κραυγή αγωνίας είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης την οποία επικαλείται. Να του υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι οι «ανεύθυνοι υγειονομικοί» είναι εκείνοι τους οποίους χειροκροτούσε από το μπαλκόνι του στην Αθήνα, στην πρώτη φάση της πανδημίας.

 

Οφείλει εδώ και τώρα μία «συγγνώμη» από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, οι οποίοι έχουν αφεθεί απροστάτευτοι, λόγω της απροθυμίας της Κυβέρνησης να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, ώστε να είναι έτοιμο για το δεύτερο-αναμενόμενο- κύμα πανδημίας.

 

Ας μας απαντήσει, επίσης, αν θεωρεί «ανεύθυνους» τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας, οι οποίοι, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις (παρά μόνο εκείνες που έχουν ολοκληρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ), δεν αναπτύχθηκαν ΜΕΘ και δεν στελεχώθηκαν καταλλήλως, και δεν προβλέφθηκε επάρκεια σε προστατευτικό υλικό.

 

Αντί, λοιπόν, να κουνάει το δάκτυλο στους υγειονομικούς, ας φροντίσει να ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας για τη δραματική κατάσταση στην Καβάλα, τα λάθη και τις ελλείψεις στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που αναφέρονται σε πλήθος δημοσιευμάτων, τη μη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό, τη λειτουργία μόλις 2 από τις 8 προβλεπόμενες ΚΟΜΥ, το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων, τη μετακίνηση γιατρών από τα Κ.Υ. Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, το πάγωμα των εξωτερικών ιατρείων και ο περιορισμός στο 20% των προγραμματισμένων τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου κτλ.

 

Η αλαζονεία και το θράσος έχουν όρια!»