Ο καλός καιρός διέψευσε τα προγνωστικά για τον εορτασμό της επετείου του 1940. Ωστόσο το κύριο μέρος της συγκεκριμένης μέρας είναι οι παρελάσεις που φέτος (όπως και την 25η Μαρτίου) δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Παρόλα αυτά οι τοπικοί άρχοντες, φορείς, και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας έδωσαν το παρών στη δοξολογία που τελέστηκε, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στεφάνου στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, στον Δημοτικό Κήπο.

 

Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης.

 

Επίσης, ένα αίσθημα περηφάνιας διαπέρασε τους Καβαλιώτες την στιγμή που το πρωί ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών πέταξε στον ουρανό της πόλης αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες του 1940.

 

Από χθες στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε η πυραυλάκατος «Δανιόλος» (δες ΕΔΩ) που μαγνήτησε τα βλέμματα των περαστικών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ενώ χθες το βράδυ το κτίριο της Περιφέρειας της Καβάλας φωτίστηκε με την γαλανόλευκη σημαία (δες ΕΔΩ).