Ο νομός Καβάλας ξεπέρασε τα 50 κρούσματα σε αναλογία 100 χιλιάδων κατοίκων τις δέκα τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να αλλάξει χρώμα στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ.

 

Η Καβάλα, το τελευταίο 10ήμερο παρουσίασε άνοδο στην καταγραφή κρουσμάτων κι έφτασε τα 65 που αντιστοιχούν σε 45 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού (δες ΕΔΩ) και γι’ αυτό έφτασε στον σκούρο μπλε όπως δείχνει ο χάρτης.

 

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα απόψε (27/10) από τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ανεβαίνουν κλίμακα στον χάρτη υγειονομικής προστασίας Ροδόπη από τη 2 στη 3 και η Δράμα από την 1 στη 2, ενώ παραμένει ως έχει η Καβάλα στην κατηγορία 2.

 

Νέο αρνητικό ρεκόρ

 

Ο ΕΟΔΥ ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100.  Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την τρίτη 1.259 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. Μετά το σοκ των 1.259 κρουσμάτων εκτάκτως στην ενημέρωση βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η κατανομή κρουσμάτων του ΕΟΔΥ σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 

 

- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

 

- 73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

 

- 18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

 

- 20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

 

- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

 

Η έκκληση του Σ. Τσιόδρα

 

Με μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση, με στόχο να "ξυπνήσει" την συνείδηση των πολιτών αναφορικά με την ανακοπή της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, έκανε την Τρίτη (27/10) την επανεμφάνισή του μετά από πολύ καιρό σε ενημέρωση για τον covid-19, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το περιμέναμε, έτσι είναι οι πανδημίες. Είναι αδύνατο τώρα να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η ώρα της συνείδησης, τα δικά μου λόγια δεν μετράνε τόσο, όσο η δική σας επιλογή. Ελπίζω ότι το εμβόλιο θα έρθει, πιο γρήγορα απ' ό,τι περιμένουμε. Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Και το αμερικανικό έχει αποτελέσματα. Η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή"