Ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις με την αγορά να τις περιμένει με ανυπομονησία ώστε να πάρει… ανάσα, καθώς η πανδημία έχει «χτυπήσει» τον εμπορικό κόσμο.

 

«Είναι μία περίοδος που ρευστοποιούμε σε χαμηλές τιμές τα προϊόντα μας. Φέτος δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο διότι οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλές. Από τότε που άνοιξαν τα καταστήματα μετά την άρση του lockdown η μείωση τζίρου αγγίζει το 50%», δήλωσε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης.

 

Την  Κυριακή 1η Νοεμβρίου, μέρα που ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα προαιρετικά τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

 

«Είναι μία χρονιά που ευχόμαστε να φύγει.  Να τη θυμόμαστε ως ανάμνηση. Η πτώση του τζίρου σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση προσδίδουν μία εικόνα η οποία είναι δύσκολη για τους συναδέλφους. Προσδοκούμε ότι θα έχει έστω μικρή κίνηση 1-14 Νοεμβρίου, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με μειωμένη κερδοφορία μία επιχείρηση που έχει συσσωρευμένες υποχρεώσεις δεν μπορεί να ανταπεξέλθει», σημείωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας.

 

Βλέποντας την εικόνα από το καλοκαίρι ο κ. Λεμονίδης επεσήμανε πως: «Ο κόσμος το καλοκαίρι κινούταν στην αγορά έστω και χωρίς να καταναλώνει αλλά την τελευταία περίοδο με την άνοδο των κρουσμάτων, υπάρχει ένας φόβος και μία στάση η οποία εκδηλώνεται με το να μην κατεβαίνει πολύ στην αγορά. Αυτό έχει αντίκτυπο την χαμηλή κατανάλωση στα καταστήματα μας».