Μια πρωτότυπη μπουτίκ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ανάλογα καταστήματα πώλησης ετοίμων ενδυμάτων και υποδημάτων έχουν δημιουργήσει οι κυρίες της Κυρίες της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ελευθερούπολης «Αρωγή». Η μόνη διαφορά σε αυτό το ξεχωριστό κατάστημα είναι ότι τα ρούχα δεν πωλούνται αλλά χαρίζονται. 

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Με σλόγκαν «μην τα πετάξεις – χάρισέ τα» τα μέλη της Φιλόπτωχου Αδελφότητας καλούν όσους θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά τους για τη συλλογή των ρούχων. «Χάρισέ τα, μην τα πετάξεις, δεν είναι φιλανθρωπία είναι εναλλακτική λύση, είναι στάση ζωής, είναι ανακύκλωση είναι κοινωνική δράση. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας» αναφέρουν οι ίδιες σε σχετική τους ανακοίνωση.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Παλιό Οικοτροφείο στην πλατεία του Αγ. Νικολάου Παρασκευή και Σάββατο από τις 10:00 έως τις 12;00. 

 

 

Οι κυρίες της Φιλόπτωχου Αδελφότητας έχουν φροντίσει την έκθεση των ρούχων με τον καλύτερο τρόπο. Έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο κατάστημα όπου τα ρούχα και τα παπούτσια βρίσκονται είτε σε ράφια, είτε σε κρεμάστρες, είτε στολισμένα σε κούκλες ώστε όταν κάποιος το επισκεφθεί να του δίνεται η εντύπωση ότι βρίσκεται σε μπουτίκ. 

 

Στον ίδιο χώρο ανακυκλώνονται βρεφικά είδη και παιχνίδια.