Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη. Η συζήτηση τους κάλυψε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στη Π.Ε. Καβάλας.

 

 Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής έθιξε εκ νέου την ανάγκη να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το Πυροσβεστικό Πλοίο Π.Σ. 8 «ΥΠΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗΣ», για το οποίο είχε λάβει τη γραπτή δέσμευση του Υπουργείου και είχε ανακοινώσει στο από 16 Μαΐου 2020 δελτίο τύπου του. Ο Βουλευτής υπενθύμισε στον Αρχηγό πως η ύπαρξη Πυροσβεστικού Πλοίου είναι ζωτικής σημασίας για το λιμάνι της Καβάλας λόγω της εγγύτητας των εγκαταστάσεων πετρελαίου, της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων, αλλά και της έλευσης πολλών εμπορικών και επιβατικών πλοίων. 

 

Επίσης, ο Βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου (Λιμένας) σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Όσον αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα της περαιτέρω επάνδρωσής της λόγω του όγκου των δραστηριοτήτων της, καθώς καλείται να καλύψει τη μεγαλύτερη δασική έκταση στη Π.Ε. Καβάλας. Επιπλέον, μετέφερε το αίτημα να ενισχυθεί η υπηρεσία με δωδέκατο πυροσβεστικό όχημα, ανακαινισθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και να ανανεωθεί ο εξοπλισμός της, προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί αποτελεσματικά το έργο της.

 

Ο Αρχηγός άκουσε με πολλή προσοχή τα όσα του μετέφερε ο Βουλευτής και ανταποκρίθηκε θετικά στο να δοθούν λύσεις. Ιδιαίτερα για το ΠΠ Πετράκης, ο Αρχηγός αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που θα επιτελέσει και διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως το πλοίο θα καταπλεύσει στη Καβάλα πριν το τέλος του έτους, εφόσον περατωθούν οι διαδικασίες επάνδρωσης του.

 

 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ θερμά τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Κολοκούρη  για το ενδιαφέρον για τη περιοχή μας και για τη θερμή υποδοχή του. Πρόκειται για άνθρωπο που αντιλαμβάνεται και γνωρίζει τις ανάγκες των υπηρεσιών του. Ο αγώνας μου για τη μετάβαση του ΠΠ ΠΕΤΡΑΚΗΣ στο λιμάνι της Καβάλας θα συνεχιστεί μέχρι η πόλη μας να θωρακιστεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για τη θωράκιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων της Π.Ε. Καβάλας, έτσι ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο τόπος μας.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ