Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου και τα θέματα που τέθηκαν ήταν η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, λόγω της εφαρμογής των ανάσχεσης της υγειονομικής κρίσης. 

 

 

Αναφέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις επιλογές που έγιναν στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, αλλά είχαμε και έχουμε εντελώς διαφορετική πρόταση για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, την οποία καταθέσαμε και επικαιροποιήσαμε δύο φορές.

 

 

Ειδικότερα συζητήσαμε για το μέτρο της μη επιστρεπτέας προκαταβολής που εξήγγειλε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τονίζοντας την θέση μας σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης ενιαίων κριτηρίων μεταξύ των περιφερειών ώστε να αποφεύγονται ανισότητες, κυρίως όμως την ανάγκη τροποποίησης των όρων της προκήρυξης έτσι ώστε να περιλαμβάνει το σύνολο των επαγγελματιών και να μην εξαιρεί τα εποχικά επαγγέλματα, όπως για παράδειγμα όσα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, ή τις περιπτώσεις επαγγελμάτων  που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, όπως οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

 

 

Συζητήσαμε, επίσης, για την αξιέπαινη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και του Επιμελητηρίου Καβάλας για την στήριξη της λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αν και πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να είχε απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να έχουν βρεθεί λύσεις για την ομαλή του λειτουργία του ιδρύματος.

 

 

Θέσαμε, επίσης, υπ όψιν του Συλλόγου τις ανησυχίες μας σχετικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, που κατά τη γνώμη μας θα είναι δυσμενή για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θεωρώντας απαράδεκτο τον διαμελισμό της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε η συμφωνία στα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν και τονίστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για συνέχιση των συζητήσεων με σκοπό την από κοινού  προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την άρση των συνεπειών της κρίσης, που πλέον είναι οικονομική