Με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αντιστράτηγου Διοικητή χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, LANDCOM Roger L. Cloutier, θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr η μεγάλη πολυεθνική άσκηση Gordian Knot 2020.

 

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ασκήσεις της συμμαχίας την οποία διενεργεί το ΓΕΕΘΑ με το Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, της Θεσσαλονίκης.

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, όπου έχει καθοριστεί ως ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με μία ουσιαστική κίνησή του θα βρεθεί εκτός απροόπτου στο στρατόπεδο ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ, όπου εκτός από την παρουσίαση της αξιολόγησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Αμερικανό Αντιστράτηγο, από το στρατηγείο της Σμύρνης στην Τουρκία.

 

Μάλιστα σημαντική κρίνεται και η ομιλία – χαιρετισμός που θα απευθύνει σε όλα τα Νατοϊκά στελέχη ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σκοπός της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην οποία συμμετείχε και προσωπικό κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ήταν η διατήρηση των επιχειρησιακών ικανοτήτων του NRDC-GR.

Πηγή kranos.gr