Σύντομη ήταν η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην πόλη της Καβάλας ο οποίος έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου και διέμεινε στο ξενοδοχείο LUCY. 

 

 

Στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν σήμερα Σάββατο πρωί έξω από το ξενοδοχείο τόνισε πως θα κάνει μόνο μία δήλωση και δεν δέχθηκε καμία ερώτηση. 

 

 

Συγκεκριμένα είπε: «θα κάνω μόνο μία δήλωση, ήρθα σήμερα εδώ στην Καβάλα για μία σύντομη επίσκεψη όπως έκανα και στους υπόλοιπους νομούς της ΑΜΘ με στόχο να θωρακίσουμε την περιοχή από τη λαθρομετανάστευση από την εγκληματικότητα και να καταστίσουμε με τις δράσεις και τις ενέργειες μας την περιοχή ασφαλή. Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή αποτελεί ο μηδενισμός των ροών.

 

 

Ήδη στον Έβρο έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη επιχειρησιακή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα έργο το οποίο έχει σαν στόχο να θωρακίσει ηλεκτρονικά τα σύνορά μας. Είναι το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας με κάμερες κι όλα τα αναγκαία μέσα ώστε να υπάρχει πολύ καθαρή εικόνα πάνω στα σύνορα. Έχουμε προσλάβει 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο οι οποίο σε λίγες ημέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά την εκπαίδευσή τους. 

 

 

Κατασκευάζουμε τον φράκτη στον Έβρο, ένα έργο μοναδικό το οποίο θα θωρακίσει κι άλλο τη χώρα μας και θέλω να σας ανακοινώσω σήμερα ότι θα προσλάβουμε 100 συνοριοφύλακες τους επόμενους μήνες στην Καβάλα οι οποίοι θα έχουν έδρα στην Καβάλα και θα ξεκινήσει η προσπάθεια ώστε να μην περνάει κανείς λαθροδιακινητής κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας. Ταυτόχρονα πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί με μεταθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας στην Καβάλα, όπως επίσης έχουν αποσπαστεί πριν από λίγες ημέρες και ήδη εργάζονται 30 συνοριοφύλακες από άλλες περιοχές. Αυτή τη στιγμή το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Καβάλας έχει πολύ προσωπικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και διαβεβαιώνω τους πολίτες της Καβάλας ότι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η δράση μας στοχεύει σε αυτό. 

 

 

Δεν θα μείνουμε ούτε λεπτό χωρίς δραστηριότητα, θα υπηρετήσουμε την ασφάλεια της Καβάλας, της Θράκης, της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σεβασμός στη χώρα με τεράστια προσπάθεια που έκανε μετά την απόπειρα εισβολής από τη γειτονική χώρα τον περασμένο Μάρτιο και σας διαβεβαιώνω κάθε μέρα όλο και περισσότερο η Καβάλα, η Θράκη και όλη η Ελλάδα θα γίνονται πιο ασφαλείς.