Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, το ζήτημα με τα δια ζώσης μαθήματα του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

 

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την ερχόμενη Τρίτη, ο αντιπρύτανης Δημήτρης Μπαντέκας θα ενημερώσει την διοικούσα, θα κριθούν τα δεδομένα και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν τελικά γίνει δεκτή η πρόταση του επιμελητηρίου Καβάλας και του εμπορικού συλλόγου.

 

Τόσο το επιμελητήριο όσο και ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας αναλογιζόμενοι την οικονομική καταρράκωση που θα υποστεί η Καβάλα με την μη έλευση των φοιτητών πρότεινε να παραχωρηθούν κτίρια στο κέντρο της πόλης, όπως το θέατρο Βαλάκου, το αμφιθέατρο της νομαρχίας, ο κινηματογράφος ΟΣΚΑΡ. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό να είναι ασφαλείς.

 

Επιπλέον αρκετοί φοιτητές δεν έχουν έρθει φέτος στην πόλη με αποτέλεσμα πολλά ενοικιαστήρια συμβόλαια να παραμένουν βαθιά στα συρτάρια των μεσιτικών γραφείων. Η τεταρτοετείς φεύγουν νωρίτερα από το κανονικό, ενώ οι νέοι φοιτητές επιλέγουν να καθυστερήσουν, μέχρι να δουν τι θα γίνει με τα δια ζώσης μαθήματα.