Το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων του Δασαρχείου Καβάλας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον προϊστάμενο του, Διαμαντή Σταγγίδη καθώς και με εργαζόμενους του τμήματος, με σκοπό την ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών στο νομό.

 

Η βουλευτής διαπίστωσε ότι ο περιβόητος νόμος 4685, ο γνωστός και ως αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, βάζει στον πάγο την κοπιώδη δουλειά των υπαλλήλων της εν λόγω υπηρεσίας, καθώς ακυρώνει επί της ουσίας τη διαδικασία ανάρτησης, υποβολής ενστάσεων και κύρωσης του συνόλου των δασικών χαρτών στην ΠΕ Καβάλας. Οι υπάλληλοι του τμήματος, οι οποίοι είναι άψογοι επαγγελματίες και καταρτισμένοι επιστήμονες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανάρτηση και την κύρωση στο 100% και τώρα βλέπουν, χωρίς προφανή λόγο, την Κυβέρνηση της ΝΔ να απαιτεί οι διαδικασίες να ξεκινήσουν από την αρχή!

 

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα ακόμα κεφάλαιο στο περιβαλλοντικό δράμα που ζούμε υπό την ηγεσία του κ. Χατζηδάκη.

 

Εκτός των άλλων, ακόμα και η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου είναι ασαφής, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην μπορούν να προχωρήσουν τις εργασίες τους, εγκλωβισμένοι σε ασάφειες και προχειρότητες.

 

Πάντως, μετά τις προσφυγές πολλών ενώσεων και οργανώσεων (ανάμεσα σε αυτές η ΠΕΔΔΥ και το ΓΕΩΤΕΕ) στο ΣτΕ, η διάταξη για τους δασικούς χάρτες ενδέχεται να κριθεί αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα η καταστροφή λόγω της εγκληματικής πολιτικής Χατζηδάκη να είναι τεράστια.

 

Υπενθυμίζεται ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της χώρας να  κυρώσει δασικούς χάρτες, διαδικασία που έφτασε στο 40% επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ακυρώνεται από την εφαρμογή της εκδικητικής πολιτικής της ΝΔ.

 

Τέλος, ενημερώθηκε για επιμέρους προβλήματα του τμήματος και υποσχέθηκα να τα μεταφέρω στο τμήμα Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να φέρω τα θέματα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.