Η τουρκική εφημερίδα Sozcu, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει «στρατικοποιήσει τους Φούρνους, την Ικαρία  και τη Λήμνο», ενώ στο δημοσίευμά της με τίτλο «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά με γερμανικά και αμερικανικά όπλα», έχει και φωτογραφίες, ενός τεθωρακισμένου στη Χίο, ενός αντιαεροπορικού στη Σάμο (με στόχο την Τουρκία όπως λέει) κι ενός χάμερ στη Θάσο.

 
 «Ο στόχος του ελληνικού πυροβολικού, το οποίο χρησιμοποιεί όπλα κατασκευασμένα από τις ΗΠΑ, είναι η Σμύρνη. 12 από τα 14 νησιά είναι εξοπλισμένα με ταξιαρχίες να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα», αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, την Ικαρία, τον Άγιο Ευστράτιο, τα Ψαρά.

 

Για να καταλήξει: «Με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών δόθηκε στην Ελλάδα. Η κυριαρχία των θαλασσών και του εναέριου χώρου παρέμειναν στην Τουρκία».

 

Μάλιστα, σύμφωνα και με τα όσα μεταδίδει το newsbreak.gr, ο πρώην ΓΓ του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ümit Yalım, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει έτοιμο και ένα ελικόπτερο Apache για να επιτεθεί στην Τουρκία!

 

Η Hurriyet από την άλλη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σημειώνει ότι «βάλαμε τους Έλληνες να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου», ενώ χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις ελληνικές NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο!