Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στις 10 το βράδυ, εάν δεν μπορεί να ελεγχθεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αν και δεν είναι στο τραπέζι το συγκεκριμένο μέτρο, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί, εάν τα πράγματα χειροτερέψουν.   

 

«Για να αποφύγουμε γενικό lockdown» 

 

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι», είπε ο Α.  Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο MEGA, απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση αλλά και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα.   

 

Πρόσθεσε δε, ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις το εν λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας».   

 

Από που πήραν την ιδέα… 

 

Αναφέρθηκε δε, στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια και στο Βέλγιο όπου κλείνουν στις 11. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι σαφώς υπάρχει και διαφορά στο να κλείνουν τα καταστήματα τις 10 αντί στις 12 το βράδυ.  

 

Στόχος "η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας"

 

«Όσο νωρίτερα κλείνεις τα κέντρα, τόσο μειώνεις την κοινωνική κινητικότητα. Στόχος των μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα», τόνισε. Σχετικά με τη διαχείριση του κορωνοϊού είπε πως γίνεται πληθώρα τεστ κορωνοϊού και πως γίνονται πάνω από 25.000 τεστ ημερησίως.