Το πρωί της Παρασκεύης (25/9) έγινε γνωστό ότι το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης θα μπορεί να διενεργεί τεστ κορωνοϊού, ωστόσο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες.

 

Οι πολίτες που αποδεδειγμένα πρέπει να υποβληθούν σε PCR Test Covid 19, θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού: 2592 350100, 2592 350150, 25920 22222, τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως και τις 11 το πρωί.

 

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει ώστε να έχουν προμηθευτεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, από ιατρό του Κέντρου Υγείας, ή των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής ευθύνης του.

 

Για τη χορήγηση του παραπεμπτικού και την έγκαιρη έκδοση του είναι η απαραίτητη η επικοινωνία με την γραμματεία του Κέντρου Υγείας ή τον ιατρό του περιφερειακού ιατρείου, τουλάχιστον από την προηγούμενη μέρα του ραντεβού τους και οπωσδήποτε πριν τις 10.00 πμ της ίδιας ημέρας για τη λήψη του τεστ.

 

Στο παραπεμπτικό θα αναγράφεται ο λόγος παραπομπής για τη λήψη του PCR Test Covid 19 από τον ιατρό.

 

 Ενδεικτικά αναφέρονται:

 

Προεγχειρητικός έλεγχος προγραμματισμένου χειρουργείου.

 

Επιστροφή από άδεια υγειονομικού προσωπικού, μεγαλύτερη των 5 ημερών.

 

 Επανέλεγχος μετά από καραντίνα λόγω επιβεβαιωμένου θετικού σε Test Covid 19 ατόμου, όπου αυτό προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ.

 

Συμπτωματικοί ασθενείς ύποπτοι για λοίμωξη από Covid 19, μετά από έγγραφη σύσταση- παραπομπή από τον θεράπων ιατρό τους κλπ.

 

Ειδικά για την περίπτωση του προεγχειρητικού ελέγχου και όπου απαιτείται το αποτέλεσμα του τεστ, πριν το προγραμματισμένο χειρουργείο, τότε η λήψη του τεστ θα πρέπει να προγραμματιστεί 3 μέρες πριν το χειρουργείο ενώ το αποτέλεσμα θα δοθεί εγγράφως από το ηλεκτρονικό μητρώο Covid 19, ή θα σταλεί στο προσωπικό mail του ενδιαφερόμενου από το ΓΝΚ.

 

Τα δείγματα των παραπάνω τεστ θα στέλνονται στο νοσοκομείο Καβάλας απ΄ όπου θα βγαίνουν τα αποτελέσματα.