Συγχαρητήρια στον Τριανταφυλλιδη Χάρη, Ιατρό Επιμελητή Α' της Πνευμολογικης Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας που χαρη στην υψηλή εξειδίκευσή του στην Αμερική και στην ετοιμότητα του, παρόλο που δεν εφημέρευε, έσωσε τη ζωή απο πιθανότατο μοιραίο συμβάν, ενός 45χρονου χθες λιγο πριν τα μεσάνυχτα 14/9/2020.

 

Ο ασθενής είχε μαζί του εκτός από τον Ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό, και τη θεία χάρη στη μεγάλη γιορτή της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρου. 

 

Συγκεκριμένα ο γιατρός προέβη στην Ενδοσκοπική αφαίρεση ξένου σώματος (σιλικονούχο τμήμα βαλβίδας ομιλίας ενός cm περίπου-ως οι φωτογραφίες παρακάτω) που σφηνώθηκε στην κύρια τρόπιδα, εξαιρετικά επικίνδυνο και απειλητικό για για τη ζωή του ασθενούς σημείο, όπως μου είπαν άλλοι φίλοι ιατροί που συζήτησα το συμβάν μια που εγώ δεν είμαι γιατρός. 

 

Η δυσκολία της επεμβασης έγκειτο και στο υλικό (σιλικόνη ιδιαίτερα ελαστική). Αφαιρέθηκε δε σε χρόνο λιγότερο των 10 λεπτών.

 

Τυχερός ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας που έχει στη διάθεσή του ιατρούς σαν τον κ. Τριανταφυλλιδη με υψηλο το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος.

Θανάσης Πάσχου