Ένα περιστατικό ταλαιπωρίας καταγγέλλει μια 40χρονη αναγνώστρια του KavalaNews που εδώ και δύο χρόνια δίνει μάχη με τον καρκίνο. Όπως λέει, ενώ είναι κανονικά ασφαλισμένη, το δημόσιο σύστημα υγείας, με ευθύνη συγκεκριμένου γιατρού, τής αρνείται συνταγογράφηση φυσικοθεραπειών για αντιμετώπιση πόνου. 

 

Ούσα δημόσια λειτουργός η ίδια και έχοντας εξυπηρετήσει επί σειρά ετών άτομα με αναπηρία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λέει ότι αισθάnεται ντροπή για το κράτος που υπηρετεί, για την αναλγησία και την κατάχρηση εξουσίας

 

Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του KavalaNews. Η καταγγελία της είναι η ακόλουθη: 

 

Έχοντας έρθει tête-à-tête στα 38 μου χρόνια με τον καρκίνο, έχω επισκεφτεί πολλά νοσοκομεία δημόσια (με πλήθος ασθενών) και ιδιωτικά, μεγάλα και μικρά. Με έχουν κουράρει γιατροί σπουδαίας φήμης και μεγάλου κύρους με αγάπη κι ενσυναίσθηση. 

 

Το Θεαγένειο, το 424, το Διαβαλκανικό, το «Άγιος Λουκάς» έγιναν τα «στέκια» μου τον τελευταίο 1,5 χρόνο. 

 

Έχω πληρώσει τεράστια ποσά από την τσέπη μου, παρά το γεγονός ότι είμαι ασφαλισμένη κι οι ασφαλιστικές μου εισφορές καταβάλλονται ανελλιπώς εδώ και 17 χρόνια. 

 

‘Έχοντας υπηρετήσει τους ανθρώπους με αναπηρία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού την τελευταία 5ετία, σήμερα, λίγο πριν κλείσω τα 40 μου χρόνια, ούσα πλέον ΑΜΕΑ, μητέρα 2 ανήλικων παιδιών αντιμετωπίστηκα ως «βάρος» για το δημόσιο σύστημα υγείας μετά από άρνηση ιατρού ορθοπεδικού του ΚΥ Καβάλας να μου συνταγογραφήσει φυσικοθεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου. 

 

Αναλγησία και κατάχρηση εξουσίας. Ντρέπομαι για το κράτος που υπηρετώ.