Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, η τροπαιοφόρος των δημοτικών εκλογών διοίκηση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, που είχε τιμηθεί από το 60% του εκλογικού σώματος των δημοτών, τους φιλοδώρησε άμεσα με δυσβάσταχτα χαράτσια στα τέλη καθαριότητας, της ίδιας επιβάρυνσης …της τάξης του +60%.

 

Μια απόφαση που η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή», προσπάθησε να ακυρώσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αλλά δεν το κατάφερε!

 

Ήταν μια απόφαση που ακόμη και ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος  Ορφανίδης χαρακτήρισε «πολιτική ανεντιμότητα», τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απέκρυψε αυτή την πρόθεση του, ακόμη και από τους συνεργάτες του».

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, ακόμη και ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπόνος την είχε χαρακτηρίσει ως «μια ατυχή και πολιτικάντικη επιλογή της διοίκησης που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες».

 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου, η διοίκηση Αναστασιάδη με την πράξη της εκείνη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης θητείας της, με ύπουλο τρόπο, αποδείχθηκε όχι απλά ανεύθυνη, αλλά και καταστροφική απέναντι στους δημότες μας.

 

Κι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, ένα χρόνο τώρα που πληρώνουν χρυσάφι την αποκομιδή των απορριμμάτων τους και τον δημοτικό φωτισμό μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

 

Αλήθεια, ένα χρόνο μετά, τι έχει αλλάξει στην παροχή των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, τις οποίες με βαρύ τίμημα πληρώνουν οι δημότες μας;

  • Αυξήθηκε άραγε το τονάζ των απορριμμάτων που παράγουμε;
  • Είναι πιο καθαρός ο Δήμος Παγγαίου σε όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα;
  • Απολυμαίνονται οι κάδοι απορριμμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα;
  • Έχει αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης των απορριμμάτων;
  • Έχει ανανεωθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων μας;
  • Έχουν εξαφανιστεί οι παράνομες χωματερές, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και ενίοτε …αυτοαναφλέγονται;
  • Σε πόσα προγράμματα εκπαιδευτικής ενημέρωσης συμμετείχε ο Δήμος μας για την ανακύκλωση;
  • Πόσα Πράσινα Σημεία έχουν δημιουργηθεί για τα ογκώδη αντικείμενα;
  • Σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει η διαχείριση των απορριμμάτων και τι αποφέρει ως κέρδος ανταπόδοσης στους δημότες μας;
  • Έχει προχωρήσει η μελέτη εφαρμογής της Πράσινης Οικονομίας για να γίνει πιο φωτεινός ο Δήμος Παγγαίου και να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης;
  • Κάθε πότε γίνεται συντήρηση του Δημοτικού Φωτισμού;

 

Η λίστα των ερωτημάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αλλά γνωρίζουμε ότι οι δημότες μας το έχουν εμπεδώσει και δεν είναι λίγες οι φορές που διαμαρτύρονται στα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, κάτι που οι ίδιοι παραδέχονται!

 

Και οι δημότες του Δήμου Παγγαίου πληρώνουν από το υστέρημά τους, από την πενιχρή αγροτική τους σύνταξη, τις αυξήσεις που με τόση …απλωχεριά «φιλοδώρησε» ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, τους δημότες που τον τίμησαν τόσο γενναιόδωρα!

 

Η παράταξή μας ζητά άμεσα από τη διοίκηση του κυρίου Αναστασιάδη, να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο με γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών, που εν μέρει μπορεί να αποδώσουν δικαιοσύνη στα βάρη και στα χαράτσια που έχει υποβάλλει ο ίδιος στους δημότες μας.

 

Ζητούμε αναλογιζόμενοι τον βαρύ χειμώνα που έρχεται λόγω της πανδημίας, η δημοτική αρχή να προχωρήσει επίσης σε απαλλαγές τελών, σε οικονομικά και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας.

 

Ζητούμε από την ΔΙΑΑΜΑΘ, την εταιρεία Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Παγγαίου, πρώτα ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα και να αναπροσαρμόσει αλλά και να πιέσει τα κόστη προς τα κάτω.

Να μην διανοηθεί δε να ζητήσει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2021, μια και αυτό θα θεωρηθεί προκλητική ενέργεια, κυρίως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να δεσμευθεί δημόσια ότι, δεν θα αφήσει κανένα νοικοκυριό στον Δήμο Παγγαίου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως σε σπίτια που έχουν άτομα με προβλήματα υγείας, χρονίως πάσχοντες, ΑμεΑ και με χαμηλό οικονομικό προφίλ.

 

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανευθυνότητα της διοίκησης. 

Επιτέλους σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βγείτε από την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζείτε, κύριε Αναστασιάδη!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την παράταξη

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννη