Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης με βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι. Ακολουθεί το έκτακτο καιρικό δελτίο της ΕΜΥ:

 

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα Τρίτη (25-08-2020) από τα βόρεια, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

 

Πιο αναλυτικά τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και αργότερα τη Θράκη. 

 

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

 

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, στην πρόγνωσή του για τις επόμενες ημέρες μιλά για «πρόσκαιρη αστάθεια το επόμενο διήμερο κυρίως στα βόρεια» ενώ αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι και πάλι σχεδόν αίθριος από την Πέμπτη. 

 

Λέει αναλυτικά: 

 

Παροδική μεταβολή την Τρίτη και Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια . Βελτίωση από την Πέμπτη

Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 μποφόρ

 

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

 

ΤΡΙΤΗ 25-08-2020

 

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. 

 

Τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. 

 

Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-08-2020

 

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά της ανατολικής κυρίως χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά.

 

ΠΕΜΠΤΗ 27-08-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-08-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα νότια.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-08-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.