**Πάνω: φωτογραφία από τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στους Φιλίππους το Σάββατο 1 Αυγούστου όταν ο νομός Καβάλας ξεπερνούσε το "φράγμα" των 70 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

 

 

Πολύ πιθανή είναι η αναβολή ή η ματαίωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, τόσο σε ό,τι αφορά δράσεις του Cosmopolis όσο και του Φεστιβάλ Φιλίππων. 

 

Στην απόφαση αυτή οδηγούν τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή αφού τις τελευταίες ημέρες στην Καβάλα αντιστοιχεί περίπου το 1/5 των κρουσμάτων που ανακοινώνονται πανελλαδικά. 

 

Η πρώτη εκδήλωση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που ματαιώθηκε είναι η παράσταση με τίτλο «Η φυλλάδα του Μ. Αλεξάνδρου» που θα ανέβαινε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στον αρχαιολογικό χώρο της Αλυκής στη Θάσο.

 

Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. 

 

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίστοιχες αποφάσεις να λάβουν και άλλοι Δήμοι του νομού Καβάλας, προτού υπάρξει κάποια απόφαση επιβολής αντίστοιχων μέτρων από την κυβέρνηση.