Άκρως ανησυχητικός κρίνεται ο ο απολογισμός των τελευταίων 24ωρων, με την κυβέρνηση να παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση για τη λήψη και επιπλέον μέτρων για να φρενάρει την εκτόξευση κρουσμάτων.

 

Περιπτώσεις όπως ο γάμος στη Θεσσαλονίκη που έδωσε πολλά μαζεμένα κρούσματα αλλά και το γεγονός ότι στην Καβάλα επιβεβαιώθηκαν 42 κρούσματα σε 6 ημέρες και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει, έχουν σημάνει συναγερμό.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV που μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου 1 Αυγούστου 2020, στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο επιβολής τοπικών lockdown, ακόμη όμως και επαναφοράς των sms στο 13033. Εκτός όμως από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν μέτρα βάσει του μοντέλου που ακολουθήθηκε στον Εχίνο, όπου υπήρξε πολύ μεγάλη αυστηρότητα. 

 

Ο σταθμός υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τα χειρότερα με δύο πολύ σημαντικά ορόσημα: αρχικώς τον Δεκαπενταύγουστο και στη συνέχεια την επανέναρξη των σχολείων στις αρχές Σεπτεμβρίου και των πανεπιστημίων λίγες εβδομάδες μετά. 

 

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του KavalaNews.GR είχαμε γράψει την πληροφορία ότι οι αποφάσεις που αφορούν την Καβάλα θα ληφθούν το πρωί της Δευτέρας μετά τα τεστ που διενεργούνται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στα άτομα που θεωρήθηκαν ότι πιθανώς εκτέθηκαν στον ιό μετά τις ιχνηλατήσεις που σχετίζονται με τη βιομηχανία κρεάτων.

 

Εάν δεν υπάρξουν πολλά θετικά αποτελέσματα στα τεστ, η Καβάλα ίσως γλιτώσει τα χειρότερα για τον πιο τουριστικό μήνα του χειρότερου τουριστικά καλοκαιριού. 

 

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ δεν έχει περιοριστεί μόνο στην περίπτωση της βιομηχανίας αυτής και κάνει επιπλέον στοχευμένα τεστ, άσχετα με το περιστατικό που έδωσε μαζικά κρούσματα. 

 

Το ρεπορτάζ του OPEN από τον συντάκτη Σπ.Μουρελάτο που καλύπτει το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι αρχής γενομένης από την Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται 3 φορές ανά εβδομάδα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα. Μάλιστα αυτές οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν και όλο τον Αύγουστο. 

 

Πάντως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει μία φορά ανά εβδομάδα ή αν κριθεί αναγκαίο και περισσότερες φορές, ώστε να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση. Νέο πλάνο αναμένεται να καταρτιστεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο αφού προηγουμένως αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ