Με αφορμή τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους σε βιομηχανία κρεάτων στην Καβάλα μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Θόδωρος Μουριάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ του Σαββάτου 1 Αυγούστου και όπως ήταν αναμενόμενο, ρωτήθηκε και για τη συναυλία Ξαρχάκου στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, την οποία η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην ματαιώσει. 

 

Υπενθυμίζεται ότι για τη συναυλία ίσχυσε ως απόφαση το όριο των 1.845 ατόμων ενώ δεν προχώρησε η αρχική σκέψη της δημοτικής αρχής για όριο 1.000 ατόμων. Από την Πολιτική Προστασία υπήρχε ενημέρωση για παρουσία τελικά 1.500 ατόμων. Ο δήμαρχος πάντως ανέφερε ότι για τη συναυλία πωλήθηκαν περί τα 800 εισιτήρια.

 

«Με τόσες δεκάδες κρούσματα δεν έχετε θορυβηθεί καθόλου; Σκέψεις για ματαίωση της συναυλίας δεν υπάρχουν;» ρώτησε η δημοσιογράφος Στέλλα Γκαντώνα τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος αντέτεινε ότι «θα τηρηθούν όλα τα μέτρα» όπως, είπε, ότι έγινε και την περασμένη εβδομάδα σε άλλη εκδήλωση.

 

Η δημοσιογράφος, ωστόσο, ανέφερε την έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας προς τους τοπικούς φορείς με την οποία ζητά τη ματαίωση τέτοιων εκδηλώσεων. 

 

Ο κ. Μουριάδης είπε σχετικά: 

 

«Εντάξει, ο καθένας λέει τη θέση του. Σεβαστή η θέση του Ιατρικού Συλλόγου. Υπάρχει όμως ένα κράτος που θέλει το καλό των πολιτών, υπάρχει κι ένας Δήμος που επίσης θέλει το καλό των πολιτών. 

 

Δεν μπορούμε να κλειστούμε όλοι μέσα στα σπίτια μας. Η οικονομία ήδη είναι χάλια. Δεν μπορούμε να την ξαναδούμε να πηγαίνει πιο χάλια. 

 

Απλώς πρέπει να είμαστε αυστηροί στα μέτρα που τηρούμε, διότι με την ίδια λογική δεν πρέπει να πηγαίνουμε ούτε στις παραλίες, δεν πρέπει να πηγαίνουμε για μπάνιο, διότι κι εκεί συνωστίζονται, πηγαίνει πολύς κόσμος».

 

Στην αποφώνησή της, η δημοσιογράφος είπε: «Εμείς να ευχηθούμε να έχετε δίκιο δήμαρχε διότι 800 άτομα όπως καταλαβαίνετε είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός σε σχέση με τα κρούσματα της περιοχής». 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Νωρίτερα, στο δελτίο του Open προβλήθηκε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο στην Καβάλα καταγράφηκαν 42 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μόλις 6 ημέρες

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ