Σε ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται τα ποσά που πιστώθηκαν σε περίπου 7.700 ΑΦΜ της Καβάλας (επιχειρήσεων και ιδιωτών) έως το τέλος Ιουλίου, από τις δύο φάσεις της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και τις δύο φάσεις του μέτρου της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής». 

 

Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 των χρημάτων που διατέθηκαν στο σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (76,5 εκατομμύρια ευρώ) σε περίπου 24.000 ΑΦΜ. 

 

Στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας (επιχειρήσεις και ιδιώτες Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου) στις δύο φάσεις της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, διατέθηκαν περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ και στις δύο φάσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής διατέθηκαν περίπου 17,6 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Τα ποσά αυτά διατέθηκαν κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούλιο του 2020. Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής με κατανομή περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ πανελλαδικά. 

 

Σε αυτή τη φάση αναμένεται να ενταχθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακή μηχανή και ατομικές, οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν προσωπικό, όπως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα παντοπωλεία, οι καντίνες, τα περίπτερα, τα καταστήματα ειδών δώρων, τα φαρμακεία, τα αρτοποιεία, τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα καταστήματα ένδυσης αλλά και οι επαγγελματίες ταξί.

 

Τα ποσά ανά Δ.Ο.Υ., όπως είχαν διαμορφωθεί στο τέλος Ιουλίου, αναλύονται στους παρακάτω πίνακες: