Τον διοικητή του τμήματος Ασφάλειας Καβάλας Βασίλη Στογιαννίδη φέρεται να «ξήλωσε» με υπηρεσιακό του σημείωμα ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Καραμανλής. Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλουν οι ένστολοι συνδικαλιστές που ζητούν παρέμβαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη

 

Στη θέση του κ. Στογιαννίδη θα τοποθετηθεί, εκτός απροόπτου, ο Αθανάσιος Κοψίδας, που έχει τον ίδιο βαθμό (αστυνόμος Α΄). 

 

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας κάνουν λόγο για ανορθόδοξες, αιφνιδιαστικές και άκομψες ενέργειες, που δεν τιμούν την ηγεσία της αστυνομίας και υπενθυμίζουν ότι μόλις προ ημερών είχε συνεδριάσει το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών το οποίο δεν αποφάσισε καμία αλλαγή στο τιμόνι της Ασφάλειας Καβάλας. 

 

Βραβευμένος για την απόδοσή του

 

Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο καρατομηθείς αξιωματικός είχε βραβευτεί για την αποδοτικότητά του από το Υπουργείο στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και πρόσφατα για την συνεισφορά του στην εξιχνίαση της υπόθεσης της σκηνοθετημένης ληστείας στον Αμυγδαλεώνα. 

 

Ζήτησε να αλλάξει πόστο όλη η ηγεσία της Ασφάλειας

 

Αντιδρώντας μάλιστα για την αιφνίδια αλλαγή, πέντε αξιωματικοί της Ασφάλειας Καβάλας (διοικητής, υποδιοικητής, προϊστάμενος Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και αναπληρωτής, προϊστάμενος Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας) υπέβαλαν αυτοβούλως αιτήσεις απόσπασης, σε ένδειξη συμπαράστασης στο συνάδελφό τους, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. 

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών 

 

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρει: 

                                                                                                    

Η Ένωσή μας, το τελευταίο διάστημα των προηγούμενων πέντε (5) ημερών, έγινε θεατής μιας σειράς ανορθόδοξων ενεργειών της διοίκησης, που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την φυσική ηγεσία της περιοχής μας, οι οποίες αποτέλεσαν το λόγο να απασχολήσουν ως αρνητική είδηση την τοπική κοινωνία της Καβάλας καθώς και ορισμένα πανελλαδικά δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης.         

 

Αφορμή όλων αυτών που περιγράφονται παραπάνω, αποτέλεσε η αιφνίδια αλλαγή του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατόπιν εκτάκτου (17/7/2020) υπηρεσιακού αιτήματος του Διευθυντή της Δ.Α Καβάλας και εν συνεχεία έγκρισης απόσπασης της ΓΕ.Π.ΑΔΑΜΘ, από έτερο ομοτάξιο της ΣΑΕΑ, αλλά αρχαιότερο Αστυνόμο Α΄. 

 

Σημειωτέον ο μέχρι πρότινος Διοικητής, πέραν της πληθώρας ηθικών αμοιβών που του έχουν χορηγηθεί, βραβεύτηκε τις δυο τελευταίες χρονιές και συγκεκριμένα πέρυσι για αποδοτικότητα, συνέπεια και συμπεριφορά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ στο Ίδρυμα Σ.Νιάρχος και αρχές του φετινού έτους από την Ένωση Αξιωματικών ΑΜ&Θ δια χειρός Γ.Ε.Α.Β.Ε, λόγω της εξιχνίασης υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας γνωστής εταιρίας χρηματαποστολών με λεία πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το αποτέλεσμα αυτών των άκομψων ενεργειών της διοίκησης λίγες μέρες μάλιστα μετά το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών του Α.Ε.Α. που δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή στο «τιμόνι» της διοίκησης του ΤΑ Καβάλας, ήταν πέντε (5) αιτήσεις απόσπασης με ιδία βούληση, Αξιωματικών του Τ.Α καβάλας [Διοικητή, Υποδιοικητή, Προϊστάμενου Ομάδας Δημόσια Ασφάλειας και Αναπληρωτή του, καθώς και του Προϊστάμενου Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας], να υποβληθούν άμεσα για άλλες υπηρεσίες εντός της Διεύθυνσης, που όμως απόρριψε εγγράφως ο Δ/ντης της Δ.Α Καβάλας, με συνοπτικές διαδικασίες!

 

Κατόπιν των ανωτέρω περιστατικών, που προσβάλλουν την ιδιότητα και το κύρος των Αξιωματικών και έχουν δημιουργήσει σύγχυση στην εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας με αρνητικές προεκτάσεις στην απόδοσή της, θεωρούμε άμεση αναγκαιότητα τη παρέμβαση του κ.Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να δοθεί η δέουσα υπηρεσιακή λύση, σε όσα συμβαίνουν στη πλέον μάχιμη υπηρεσία της Δ.Α Καβάλας, το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

ο πρόεδρος

Αναστάσιος Δραγουδάκης

αστυνομικός υποδιευθυντής

 

ο γενικός γραμματέας

Άγγελος Παπαθεμελής

Αστυνόμος Α΄