Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λιμεναρίων Θάσου αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, κατά παντός υπευθύνου για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί συνολικά στα Βόρεια σύνορα της χώρας μας.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται: 

 

Μετά την απόφαση να εισέρχονται πολίτες άλλων χωρών μόνο έχοντας κάνει το τεστ για τον covid-19 και να είναι αρνητικοί, η κατάσταση στην περιοχή μας τείνει να οδηγήσει την πλειονότητα των επαγγελματιών σε οικονομικό αδιέξοδο. Η εισροή των υποψήφιων τουριστών είναι μηδαμινή και τα καταστήματα παντός τύπου αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδά τους, με αποτέλεσμα πιθανό κλείσιμο πολλών από αυτά.

 

 

Χωρίς να αχνοφαίνοται στον ορίζοντα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών του νησιού οδηγούμαστε σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, χωρίς δείγμα επανάκαμψης ενόψει του χειμώνα και των λιγοστών κατοίκων που μπορούν να συντηρήσουν την τοπική οικονομία.

 

 

Απαίτηση όλων είναι να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλα τα Βόρεια σύνορα της χώρας (Σταθμός Νυμφαίας), καθώς έτσι θα αποσυμφοριστούν τα σύνορα του Προμαχώνα και η Θάσος θα είναι πιο κοντά για αυτούς που θέλουν να την επισκεφτούν.

 

 

Απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση όλων των εκλεγμένων βουλευτών του Νομού Καβάλας, των Περιφερειακών συμβούλων, του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Δήμου Θάσου.