Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμών. Στη συνάντηση του με τους ιθύνοντες του Υπουργείου προχώρησε σε κατάθεση εγγράφου στο Γραφείο Υπουργού κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη με αρ. Πρωτ. 4323/22-06-2020 σχετικά με την ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου «Κούφλερ» στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, και ειδικότερα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων διαπιστώθηκε η ανάγκη να βρεθεί κτίριο όπου θα μπορούν να αποθηκεύονται και να συντηρούνται τα αρχαιολογικά ευρήματα όλης της Π.Ε. Καβάλας. Κατά τις συζητήσεις που ακολούθησαν με τους τοπικούς φορείς έγινε γνωστό στον Βουλευτή και στην Υπουργό πως το κτίριο Κούφλερ, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα τέτοιο σκοπό, καθώς είναι λειτουργικό και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Λόγω επίσης της θέσης του, θα μπορούσε να αναδείξει και το έργο των αρχαιολόγων στο ευρύ κοινό με εργαστήρια ή και εκθέσεις, συμβάλλοντας έτι περισσότερο στην προβολή των σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Π.Ε. Καβάλας. 

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το οποίο διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και κατέθεσε αίτημα για τη παραχώρηση του κτιρίου Κούφλερ στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Κτίρια σαν αυτό αποτελούν κληρονομιά της πόλης μας και πρέπει να αγωνιστούμε για να τα αναδείξουμε και να τα αξιοποιήσουμε! Είμαι βέβαιος πως οι ιθύνοντες του Υπουργείου κατανοούν αυτή την ανάγκη και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη παραχώρηση του».