Το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας απέδειξε με τον ποιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το δημόσιο σύστημα υγείας σε κάθε χώρα. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι πολλοί συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές, τα μέσα προστασίας, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, το απαραίτητο προσωπικό, η αναγκαία πολιτική πρόληψης, ο κατάλληλος σχεδιασμός.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς, των διαφόρων μονάδων υγείας, που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή. Εν όψη της απεργίας 16/6 που έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, διεκδικούμε μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί αποτελούν προϋπόθεση ώστε να μας προσφέρουν την πρόληψη και περίθαλψη που έχουμε ανάγκη. Έχουμε και εμείς ευθύνη να αγωνιστούμε για ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

 

 

Στηρίζουμε την απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) και η τοπική Ένωση, και το διεκδικητικό πλαίσιό της.

 

- Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των μονάδων δημόσιας υγείας
- Αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία.

Το ΔΣ του συλλόγου