Την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν πετύχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προετοιμάζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι με την προκήρυξη στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι, παρότι οι ίδιοι εργάζονται επί σειρά ετών (σ.σ. έως και 15-16 χρόνια) είναι πολύ πιθανόν λόγω ελλιπούς μοριοδότησης τους, να μείνουν εκτός.

 

Το γεγονός επιβεβαιώνει και με πρόσφατη ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, η οποία ζητά τροποποίηση στην προκήρυξη για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»: «Η τεράστια κοινωνική σημασία και αναγκαιότητα του προγράμματος αποδείχθηκε στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διασφαλιστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία, είναι η εξής:

 

Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 2 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 17 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

 

-Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 18 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 3 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Πηγή: Aftodioikisi.gr