Συγκλήθηκε και συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 08-05-2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

 

 

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θάσου, κ. Λ. Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σ. Μιχαηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Θάσου, κ. Στρ. Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, κ. Κ. Σταυρίδης, εκπρόσωπος του Δ. Παγγαίου, κ. Θ. Τσαβδαρίδης, η Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κα. Κρ. Γεωργιάδου, ο Προϊστάμενος Δ/νσης  της Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ, κ. Κων/νος Χουβαρδάς, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, κ. Κ. Δαδούδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας, κ. Ν. Μπαλατσούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Α. Πολίτης και Α. Γρανάς, καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου.

 

 

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο καθένας, ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2020). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Τέθηκαν οι προτεραιότητες που θα πρέπει διεξοδικά να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τον χειρισμό π.χ. της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

 

Στο τέλος, πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το Σ.Ο.Π.Π. ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου του και παρείχε την εξουσιοδότηση για την έκδοση αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ