αντιπεριφέρεια Καβάλας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2024 στο γραφείο του Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου

Σε θετικό κλίμα έγινε η παράδοση – παραλαβή της ΠΕ Καβάλας από τον απερχόμενο Αλέξη Πολίτη στον νέο Χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Με αφορμή την απώλεια ανθρώπων  αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας  στη Λιβύη αναβάλλονται οι προγραμματισμένες. 

Το πρωί της Παρασκευής (30/12) η Λέσχη Ποντίων Καβάλας, έψαλε τα κάλαντα στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας έψαλε σήμερα (22/12) το μεσημέρι τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, με την παρουσία και συμμετοχή διευθυντών υπηρεσιών και υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει για το εορταστικό πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Θεοφανείων.

Η ΠΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει για τα έργα που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων και των υπολοίπων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Η τελετή καθιέρωσης της ιερής εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/12/2022) το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Καβάλας, ενημερώνοντας για την ξήλευση για ιδιωτική χρήση, της περιοχής ζώνης κατάκλυσης του χειμάρρου «Μαρμαρά»

Συνεχίζονται οι εργασίες από την αντιπεριφέρεια Καβάλας για τη δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά στη Θάσο.

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Καβάλας για την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη (8/11) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με την παρουσία του Πύρρου Δήμα για το Πανελλήνιο άρσης βαρών.

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει προς όλους τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και τις οικείες ενώσεις αυτών πως τα αιτήματα για την έκδοση άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων θα πρέπει να κατατίθενται με πλήρη δικαιολογητικά 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 από την Τουρκία προβάλλοντας εικόνες μνήμης στο κτίριο του Διοικητηρίου. 

Ελληνικά σπίτια, φορείς, επιχειρήσεις, μνημεία σβήνουν τα φώτα το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στις 20:30 συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και με τις εικόνες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης φωτίστηκε το κτήριο του Διοικητηρίου της Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου παραμονή της Εθνικής Επετείου

Σε επιφυλακή ήταν όλο το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Καβάλας προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα έντονης χιονόπτωσης στο οδικό δίκτυο του νομού.

Τεστ κορωνοϊού πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα (19/11) στους εργαζόμενους της Αντιπεριφέρειας Καβάλας μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο κτίριο του διοικητηρίου.  

 

Αρνητικά ήταν τα τεστ κορωνοϊού που έκαναν οι εργαζόμενοι στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Καβάλα μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες.  

 

Από σήμερα για λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού εντός των Υπηρεσιών της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου, η εξυπηρέτηση  των πολιτών από τις υπηρεσίες θα γίνεται τηλεφωνικά, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ή όταν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά θα εξυπηρετούνται δια ζώσης μετά από προγραμματισμένη συνάντηση (ραντεβού).

 

Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το έργο αποκατάστασης της παρόχθιας ζώνης του αγροκτήματος Κεχροκάμπου του Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού εξήντα (60.000) χιλιάδων ευρώ πλέον του Φ.Π.Α.

 

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εργαζόμενη σε υπηρεσία της αντιπεριφέρειας Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήπια συμπτώματα και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  «Νικόλαος Μάρτης», για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού.

 

Στις 05 Οκτωβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας Λεωνίδα Καστανά και υπηρεσιακών παραγόντων, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την εμφάνιση για δεύτερη φορά του καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή μας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε την πράξη κύρωσης του αναδασμού του Αγροκτήματος Λιθοχωρίου – Νέστου - Καβάλας και πλέον ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης των τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους.

 

Λύση στο πρόβλημα των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης βρέθηκε για την Π.Ε. Καβάλας καθώς όπως έγινε γνωστό αυτές θα πραγματοποιούνται και την Πέμπτη πέρα από την καθιερωμένη μέρα της Παρασκευής.

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα του Αγίου Σίλα από το ξενοδοχείο Εγνατία μέχρι περίπου και το νοσοκομείο Καβάλας όπου το οδόστρωμα ήταν σε κακή κατάσταση.

Την κύρωση του αναδασμού του Λιθοχωρίου και των Τεναγών που αναμένεται να λύσει ζητήματα των αγροτών, αλλά και την υπογραφή σύμβασης Γεώτρησης στο Ποδοχώρι ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τετάρτης 23/9 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Σύσκεψη με θέμα τους εργάτες γης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Αντωνιάδη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου,

Σελίδες