Το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που είχε προτείνει χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επιβεβαίωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών Στέλιος Πέτσας. «Η κατεύθυνση είναι ότι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στο σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας».

 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι για το θέμα του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων περιμένουμε την εισήγηση επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ για την γενικότερη άρση των μέτρων επιβεβαίωσε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να γίνει σταδιακά. Πρόσθεσε, δε, ότι ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν θα αποφασίζεται αν «το επόμενο βήμα θα γίνεται ανά 7 ή 14 ημέρες».

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου θα γίνει στις 11 Μαΐου, ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου ή την 1η Ιουνίου για μερικές εβδομάδες, καθώς το σχολικό έτος είναι πιθανόν να παραταθεί.

 

Πάντως, τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το ΣΚ, καθώς αύριο αναμένεται να έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών και των υπουργών για την σταδιακή άρση των μέτρων, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία.