Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε επιδικάσεις αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το ΣτΕ στη διάσκεψή του στην Ολομέλεια και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. 

Ο υπουργός Εργασίας ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

 

 

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και Εργατολόγος Τάνια Ελευθεριάδου σχολιάζοντας την απόφαση έγραψε: 

 

Εν μέσω της πανδημίας το ΣτΕ με απόφαση έκανε δεκτή την αίτηση του Βρούτση!!!
Απογοήτευση για τους συνταξιούχους!!!
Μεγάλη ανατροπή για τα αναδρομικά πολλών ετών!!!!

 

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση και επιδίκασε αναδρομικά μόνο 11 μηνών και μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!!

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας με την αίτησή του αυτή, που συζητήθηκε στις 10-1-2020, ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Επομένως η προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας 2287/2015 που είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 έως και σήμερα ανακλήθηκε!!!

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω την ύστατη στιγμή, να διευθετήσει το ζήτημα δίκαια και να αποκαταστήσει τμήμα τουλάχιστον των μεγάλων απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι καθ´όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως με τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων του 2012!!!!