Μία εφαρμογή για την εύκολη σύνταξη και την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 για να λαμβάνουν οι πολίτες άδεια εξόδου από το σπίτι τους στο πλαίσιο του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δημιούργησαν 2 φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος  (ΔΙ.ΠΑΕ) Παράρτημα Καβάλας. 

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

 

Πρόκειται για τους Φώτη Παπαρούνα από την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται στο 5ο έτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και τον Γιώργο Μπίρκα από τον Μαρμαρά Χαλκιδικής που βρίσκεται στο 4ο έτος σπουδών στο ίδιο τμήμα. Η εφαρμογή για συσκευές κινητής τηλεφωνίας με σύστημα Android δίνει τη δυνατότητα της εύκολης σύνταξης και αποστολής μηνύματος στο 13033. Αποθηκεύει τα δεδομένα τοπικά στην συσκευή κατά την πρώτη καταχώρηση όποτε την επόμενη φορά ο χρήστης θα κληθεί να επιλέξει μόνο τον λόγο της εξόδου του.

 

 

Η εφαρμογή ονομάζεται SMS 13033 και κάποιος μπορεί να την κατεβάσει από εδώ

 

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι δυο φοιτητές η απόκτησή της είναι εντελώς δωρεάν και διατίθεται για τη διευκόλυνση των χρηστών.

 

«Η ιδέα προέκυψε μία ημέρα που ήθελα να πάω στο σούπερ μάρκετ και δεν θυμόμουν καθόλου πώς να συντάξω το μήνυμα, ούτε τα είδη των κωδικών τής εξόδου που υπάρχουν ή που να το στείλω διότι μέχρι τότε δεν μου είχε χρειαστεί. Έτσι σκεφτήκαμε με τον Γιώργο να φτιάξουμε μία εφαρμογή όπου θα επιλέγω τον λόγο της εξόδου μου και θα πατάω αποστολή όποτε να γλυτώνω χρόνο και να μην χρειάζεται να θυμάμαι την κάθε κατηγορία. Αυτή την εφαρμογή θελήσαμε να την κάνουμε γνωστή και στον κόσμο ώστε από την πλευρά μας να βοηθήσουμε και άλλους να βγάλουν από το κεφάλι τους τον επιπλέον μπελά τού να θυμούνται κάθε φορά ποιον κωδικό να χρησιμοποιήσουν ή που να τον στείλουν», μας λέει ο Φώτης Παπαρούνας ερωτηθείς σχετικά με το πως προέκυψε η ιδέα της συγκεκριμένης εφαρμογής.