Θετικό κρούσματα κορωνοϊου εντοπίστηκε σε εργαζόμενο (τραυματιοφορέα) στο νοσοκομείο της Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον τραυματιοφορέα που μετέφερε την 50χρονη αεροσυνοδό, πριν λίγες μέρες, η οποία είχε βρεθεί θετική στον covid-19 .Ο εργαζόμενος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και τέθηκε σε καραντίνα.

Τα μέτρα προστασίας στο νοσοκομείο είναι αυξημένα μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dramini.gr υπάρχουν επτά (7)μέχρι στιγμής ύποπτα κρούσματα, τα οποία βρίσκονται στους ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί στις κλινικές: Ουρολογική, ΩΡΛ, και Οφθαλμολογική, για αυτές τις περιπτώσεις.

Από την μεριά των εργαζομένων τονίζεται, ότι επιβάλλεται να παρθούν μέτρα προστασίας της οικογενείας του εργαζόμενου, να γίνει γρήγορα εργαστηριακού τύπου εξέταση στο προσωπικό, εκτεταμένη απολύμανση των χώρων – πέρα από αυτούς που γίνονται από το προσωπικό του νοσοκομείου , να υπάρχει ταχύτερη  αποστολή των αποτελεσμάτων (που έρχονται μετά από περίπου τρεις μέρες), να δοθούν υλικά προστασίας στους εργαζομένους, όπως μάσκες, στολές, γάντια, γυαλιά , τα οποία αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σε ποσότητες που θα έπρεπε.

Παρόλο που έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένος, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Δράμας, δεν προβαίνει σε καμιά επίσημη ανακοίνωση λειτουργώντας σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΥ, από την άλλη μεριά όμως, δημιουργούνται ανησυχίες – φήμες και φόβοι που δεν δικαιολογούνται.

Από  dramini.gr