Καταστρατήγηση των προληπτικών μέτρων μετακίνησης που λαμβάνονται για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού στο νησί της Θάσου καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε «Ενώ παίρνονται αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, παρατηρήθηκε το φαινόμενο στα πλοία από Κεραμωτή προς Θάσο να μετακινούνται δεκάδες άνθρωποι που δεν είναι κάτοικοι του νησιού.
Η ασυδοσία του κεφαλαίου, που εν μέσω πανδημίας δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές, υποχρεώνει εργαζόμενους να φτάνουν στο νησί από άλλες περιοχές για να δουλέψουν χωρίς μέτρα προστασίας, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων του νησιού, που με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υγείας, δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού στο νησί.
Τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που πλήττονται, μαζί με την εργοδοτική αυθαιρεσία και απειλή, διαμορφώνουν το έδαφος ώστε εν μέσω πανδημίας να παρατηρείται αυτή η κατάσταση.
Τέλος, να τονίσουμε ότι τα μέτρα προστασίας στα πλοία είναι ελάχιστα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο και για τους ναυτεργάτες αλλά και συνολικά για το νησί. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν μέτρα τώρα», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.