Μια 55χρονη γυναίκα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στο νομό Καβάλας. Η πληροφορία είναι επιβεβαιωμένη από τον διοικητή του Νοσοκομείου Ντίνο Κλειτσιώτη, ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογική» την καθυστέρηση στα αποτελέσματα. 

 

Μάλιστα τόνισε ότι όσο περνούν οι μέρες, λόγω του τεράστιου όγκου των τεστ που γίνονται στα σημεία αναφοράς, τόσο θα καθυστερούν τα αποτελέσματα. Η δε προσέλευση στο Νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς υπάρχει κόσμος που θορυβείται με το παραμικρό. 

 

Η 55χρονη γυναίκα είχε εξεταστεί στο νοσοκομείο Καβάλας στις 16 Μαρτίου και μπήκε στον ειδικό θάλαμο που έχει δημιουργηθεί για τα ύποπτα συμπτώματα. Δεν της έγινε εισαγωγή αλλά της δόθηκαν συστάσεις να παραμείνει στο σπίτι, σε απομόνωση, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα. Για όλη αυτή τη διαδικασία, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. 

 

Τρεις μέρες μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο, η 55χρονη ενημερώθηκε ότι το αποτέλεσμα του τεστ έδειξε πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα δε με τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης που έγινε, θεωρείται ως «πηγή» για την έκθεσή της στον κορωνοϊό, μια πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη

 

Η ασθενής δεν έχει σοβαρά συμπτώματα γι΄αυτό και κρίθηκε καταλληλότερη η παραμονή στην κατοικία της. 

 

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται σε κάθε περιοχή, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου καθώς για κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, υπάρχουν πολλαπλάσια τα οποία δεν είναι γνωστά. Δείτε τι εξηγούν σχετικά οι επιστήμονες ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ