Ονομάζεται Δέσποινα Παπαδοπούλου και… προ κορωνοϊού παρέδιδε μαθήματα στη δική της σχολή χορού στη Χρυσούπολη. Η Δέσποινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όμως από το 2005 η ζωή της είναι στην Καβάλα, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Δημοτική Σχολή Χορού αλλά και σε συλλόγους, Γυμνάσια, γυμναστήρια και σχολές χορού. 

 

Είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, χορογράφος, δασκάλα dance fitness, ρυθμικής γυμναστικής. Παλαιότερα υπήρξε αθλήτρια ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής. 

 

Όσο η δική της σχολή στη Χρυσούπολη παραμένει κλειστή, λόγω των περιοριστικών μέτρων, η ίδια αποφάσισε να κάνει κάτι για τον κόσμο που κλείστηκε στο σπίτι

 

Με τη βοήθεια των social media δίνει συμβουλές για απλές ασκήσεις χορού στο χώρο του καθενός. Κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας για να… «ξεσκουριάσει» και να μην ζήσει τις συνέπειες της -κατά κανόνα- καθιστικής ζωής μέσα στο σπίτι.

 

Όπως είπε στο KavalaNews.GR, «ο καθένας μπορεί στο σπίτι του να κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για κάθε μυϊκή ομάδα»

 

«Στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις διατατικές, ασκήσεις ευλυγισίας, μπορούμε επίσης να κάνουμε και αερόβια προγραμματάκια και για όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένοι, εύκολοι τρόποι» λέει. 

 

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου εξηγεί ότι όλες αυτές οι σπιτικές ασκήσεις μπορεί να γίνουν ως «isolation» δηλαδή απομονώνοντας το κάθε μέρος του σώματος, ξεχωριστά, ζεσταίνοντάς το με κυκλικές κινήσεις, με εκτάσεις, με κάμψεις, με στρέψεις και «μετά μπορούν να γίνουν ασκήσεις πιο δυναμικές, ισομετρικές, που να δυναμώνουν τους μυς κάθε κάθε μέλους του σώματος ξεχωριστά». 

 

Δείτε περισσότερα στο προσωπικό της προφίλ ή στη σελίδα της στο Facebook αλλά και στο κανάλι της στο Youtube. 

 

Την ρωτήσαμε αν πρόκειται για ασκήσεις χορού ή γυμναστικής. «Τα συγκεκριμένα βίντεο αφορούν πιο πολύ στην τεχνική του κλασικού χορού. Ναι του μπαλέτου! Αλλά είναι και απλή κανονική γυμναστική που θα κάναμε οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε είδος χορού ή σε γυμναστήριο» εξηγεί. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ