Μια ομάδα στο facebook που δημιουργήθηκε από Καβαλιώτες έχει καταφέρει μέσα σε ένα 48ωρο να συγκεντρώσει περισσότερα από 800 μέλη

 

Το όνομά της είναι «Αλληλεγγύη ενάντια στον ιό COVID-19 – Καβάλα» και μπορείτε να την επισκεφθείτε και να συμμετάσχετε στην προσπάθεια, πατώντας ΕΔΩ

 

Η ομάδα ενεργοποιεί εθελοντές που μπορούν να επισκεφθούν ανήμπορους συμπολίτες μας και να τους βοηθήσουν στην τροφοδοσία τους ή στην κάλυψη άλλων αναγκών, για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα. 

 

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει όπως μπορεί και να βάλει ένα λιθαράκι ώστε να μην μείνει κανένας μόνος μέσα σε αυτή την κρίση. 

 

Εκ των δημιουργών της ομάδας, ο Σωτήρης Σωτηριάδης αναφέρει: «Η ομάδα δημιουργήθηκε για να μοιραστούμε ιδέες και προτάσεις σχετικά με πρακτικά και χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην παρούσα φάση. Ώστε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων και της πολιτείας και το σημαντικότερο από όλα να αποφύγουμε τη διάδοση του ιού. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας όπου χρειάζεται στην πόλη όπου ζούμε, αλλά και γενικότερα στο νομό Καβάλας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αρκετοί συνάνθρωποι μας θα επηρεαστούν. Οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι/-ες αλλά και συνειδητοποιημένοι/-ες ώστε να κάνουμε ότι είναι εφικτό για να μετατρέψουμε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στο μεγαλύτερο πείραμα αλληλεγγύης σε ολόκληρη την Ελλάδα».

 

Επίσης από τους διαχειριστές της σελίδας, ο Ευριπίδης Ταρασίδης σημειώνει: «με αυτή τη σελίδα θέλουμε να προωθήσουμε πρωτοβουλίες που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες, κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Ως ομάδα, μπορούμε να αποτελέσουμε εφαλτήριο, συγκεντρώνοντας και ανταλλάσσοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις». 

 

Υπάρχει και κόσμος που γράφει τις ιδέες και τις προτάσεις του, όπως ένα από τα μέλη που γράφει: «θα πρότεινα να ξεκινήσουμε πρώτα από τις πολυκατοικίες μας που ζούμε ο καθενας να καταγράψουμε αν υπάρχουν ηλικιωμένοι -ανήμποροι -ασθενείς και τι είδους βοήθεια χρειάζονται με ποιο τρόπο επικοινωνούμε μαζί τους κλπ και όλο αυτό το καταχωρούμε χωριζοντας τις γειτονιές και συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό των συμπολιτών μας κι όλων μας». 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

Οι επιχειρήσεις τροφίμων και χαρτικών που κάνουν διανομές κατ΄οίκον στην Καβάλα

 

Ο ντελιβεράς που κάνει δωρεάν διανομές σε ανθρώπους με ανάγκη 

 

Κάτι σοβαρό που πρέπει να έχουμε μονίμως στο μυαλό μας όσο κρατάει η κρίση του κορωνοϊού 

 

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Καβάλας 

 

Τι λέμε στο παιδί μας για τον Κορωνοϊό - τι προτείνουν οι ειδικοί 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις πραγματικές ειδήσεις για τον Κορωνοϊό στην Καβάλα και την Ελλάδα πατώντας αυτόν τον σύνδεσμο

 

 

Το τηλεφωνικό κέντρο του KavalaNews 

 

251-500-1000

είναι στη διάθεση κάθε Καβαλιώτη που επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να δώσει ή να λάβει πληροφορίες που θα βοηθήσουν την τοπική κοινότητα να μείνει ενωμένη και ασφαλής. 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι

και ακολουθήστε μας στο facebook