Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει οδηγία του ΕΟΔΥ που να συνιστά τη χρήση γαντιών στις χρηματικές συναλλαγές.  Ο ΕΟΔΥ αναφέρει συγκεκριμένα ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το συστηματικό πλύσιμο των χεριών και την τακτική αντισηψία.

 

 

Έτσι τα μέλη της HELLASTRON, των σύγχρονων Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων και Υποδομών με Διόδια, συνιστούν στους εργαζόμενους που χειρίζονται χρήματα συχνή απολύμανση των χεριών, σχολαστικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι και αποφυγή επαφής με τη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Αυτός είναι, κατά τον ΕΟΔΥ, ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τον ιό.

 

 

Για όλους τους συναλλασσόμενους, ασφαλέστερες μέθοδοι από τη χρήση μετρητών είναι η χρήση καρτών POS και η διέλευση με ηλεκτρονικό πομποδέκτη.

 

Σε κάθε περίπτωση οι σταθμοί διοδίων των εταιρειών-μελών της HELLASTRON εφοδιάζονται συστηματικά με αντισηπτικά, μέσα απολύμανσης και ατομικής καθαριότητας και οι εργαζόμενοι σε αυτούς έχουν λάβει ήδη από την έναρξη της κρίσης αναλυτικές έγγραφες οδηγίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ατομικής υγιεινής και αποφυγής μετάδοσης του ιού.