Μετά από περίπου 40 ημέρες ταξιδιών για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Γερμανία και Αγγλία, επέστρεψα στην Ελλάδα και, παρόλο που δεν έχω κανένα απολύτως σύμπτωμα, έχω τεθεί σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι για 14 ημέρες, πειθαρχώντας στις οδηγίες και συστάσεις των αρμόδιων αρχών.

 

Έκκληση σε όλους: περιορίζουμε κοινωνικές επαφές και μετακινήσεις στο απολύτως απαραίτητο (ούτε πάρκα ούτε παραλίες ούτε πάρτι στο σπίτι ούτε εκκλησία). Βοηθάμε τις ευπαθείς ομάδες, χωρίς να ξεχνάμε να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για τη δική μας προστασία. Δείχνουμε ένα μίνιμουμ κοινωνικής αλληλεγγύης με το να προμηθευόμαστε μόνο τα αγαθά που πραγματικά έχουμε ανάγκη για να μπορούν να βρουν τα ίδια αγαθά και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που τα χρειάζονται το ίδιο ή περισσότερο από εμάς.

 

Χαμόγελο, αισιοδοξία, ένα νοερό σφίξιμο του χεριού και ένα ευχαριστώ σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακοποιούς, στρατό και αστυνομία, ιδιαίτερα στα σύνορα, εργαζόμενους σε επιχειρήσεις delivery, super market, μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους τους άλλους εργαζόμενους που με κίνδυνο για τη δική τους υγεία συνεχίζουν να προσφέρουν σε όλους εμάς τις δύσκολες αυτές ώρες.